Musím říct, že tento kurz byl jistým způsobem zajímavý. Pár věcí jsem zjistila. Tak například, oni jsou úplně posedlý přesností. Já tedy nevím, jak je to v jiných odvětvích (např. ve vědě), ale v kuchyni bych to s nimi nevydržela. Například mým úkolem bylo nakrájet pár surovin do polévky. Ptám se jí, jak velké kousky? A ona: "5 cm". Tak začnu krájet a v ní najednou hrklo a s hrůzou v očích povídá "já se přeřekla ne 5 ale 4cm." Ještě že jsem nemusela to, co jsem už nakrájela zkrátit s pomocí pravítka o 1 cm... A to prosím šlo o to, aby všechny kousky v polévce měly stejnou velikost...
Výsledek "naší" práce byla již zmíněná polévka (Sawaniwan), rýže (Chirashi zushi), cosi zeleného (Mizuna no kobuzuke) a zákusek (Sakura mochi)..
Chirashi zushi
Sawaniwan
Sakura mochi
Sawaniwan
Sakura mochi
Na konci kurzu, jsme všichni zasedli ke stolům a všechno snědli. Mně tedy ohromně chutnala rýže (po té co jsem vytřídila krevety). Jinak to bylo pro mě vcelku slabé. Nejvíc jsem se těšila na zákusek. Vypadal velmi zajímavě. A vzhledem k tomu, že do něj dávali také cukr, myslela jsem že to prostě musí být dobré. Bohužel nebylo. Tak jsem snědla jedno sousto, přikryla zbytek nenápadně listem, umyla po sobě a po řadě ostatních lidí nádobí a odešla domů opéct si toustík. Jsem holt hrozná, ale co se dá dělat :-).
5 komentářů:
:D :D tak pro tebe bych asi nechtěl vařit :)
...super jídlofotky !
:-D To vis:-D Kazdy ma sve drobne musky, ja holt to , ze nepozru uplne vsechno. Ale vyrazne se v tomto smeru vylepsuju:-)
Ahoj Kiki:-) už se moc teším až nám uvaříš nějakou japonskou pochoutku a pomůžu ti i krájet!:-)))Pa cestovatelé Verča
JAsne.Privezeme rasy a udelame neco japonskeho. papa
Aže já jsem vybíravej :D
Okomentovat